UGANDA IN RUANDA 2018

2018
O POTOVANJU

Doživite fotografiranje ptic,
velikih zveri in drugih živali v Ugandi in Ruandi

Fotografiranje ptic, velikih zveri in drugih živali, Akagira park, Quenn Elisabeth park in Bwindi (gorske gorile), lake Bunyoni ...

 

Corner 2
Datum: V pripravi
Fotografirali bomo: Plezajoče leve, ptice, velike zveri in druge živali
Potovanje vodi: Gorazd Golob
Cena potovanja: V pripravi
Max. število udeležencev: 6
Potrebno znanje fotografa: Primerno za začetnike in izkušene fotografe
Fizična zahtevnost poti: Ni fizično zahtevno
ZANIMIVOST

Plezajoči levi

Na severu Ugande prebivajo plezajoči levi, ki na svoje žrtve prežijo iz krošenj dreves. Splezajo tudi šest metrov visoko.

Corner 3
PODROBNE INFORMACIJE

Program potovanja

Odhod bo načeloma septembra 2018, ko letimo v Kigali, kjer nas počaka lokalni vodič in nas odpelje predvidoma ponoči do hotela. Tam prespimo do ne preveč zgodnjega dopoldneva.

Prvi dan raziskujemo Kigali in okolico, prenočimo še eno noč in se nato zgodaj zjutraj odpravimo v Akagira park - čudovita narava, gozdovi, savana in divje živali. Eno noč smo v parku, nato se odpravimo na pot v Ntungamo od koder pridemo v Queen Elizabeth park. Ta ima edinstveno pokrajino z glavnim vodnim kanalom na jugu Kazinga, kjer se ob obeh bregovih vrstijo divje živali.

Nato gremo po treh nočeh na lokacijo s plezajočimi levi. Na svoje žrtve prežijo iz krošenj dreves in na njih prebijejo dobršen del dneva, na lokaciji pa imajo tudi veliko populacijo ostalih živali.

Po treh dneh gremo v Bwindi impenetrable forrest, eni opazovat gorile, drugi po izbiri (slapovi, pigmejci, iskanje živali v bližnjih gozdovih ...)  Nato nazaj v Kigali na letališče in proti domovini.

V pripravi.

V pripravi.

V pripravi.