BRAZILIJA, PANTANAL 2020

13.7.2020-24.7.2020
O POTOVANJU

Doživite Brazilijo ter Pantanal-največje tropsko mokrišče,
kjer bomo z objektivi lovili jaguarje, kajmane, kapibare, mravljinčarje in številne tropske ptice.

Fotografiranje jaguarjev, orjaških vider, velikih mravljinčarjev in tropskih ptic kot so Hyacinth Macaw, Toco Toucan in še veliko več.

Datum: 13.07.2020 do 24.07.2020
Fotografirali bomo: Divje živali Brazilije-Pantanala (jaguarji, kapibare, velike vidre, kajmani, veliki mravljinčarji, eksotične ptice,…)
Potovanje vodi: Gorazd Golob
Cena potovanja:  6.100,00 USD
Max. število udeležencev: 6+1
Potrebno znanje fotografa: Primerno za začetnike in izkušene fotografe
Fizična zahtevnost poti: Ni fizično zahtevno (dolge vožnje z avtom in čolni)Visoke temperature in vlaga
ZANIMIVOST

Pantanal

Pantanal je največje mokrišče na svetu: obsega tri odstotke vseh svetovnih mokrišč. Ime izvira iz španske besede pantano (ali pântano v portugalščini), kar pomeni 'močvirje' ali 'barje'.

Večji del leži v brazilski državi Mato Grosso do Sul, vendar se razteza še v Mato Grosso in dele Bolivije ter Paragvaja.

Corner 3
PODROBNE INFORMACIJE

Program potovanja

 

13.07.2020

Potovanje se prične 13. julija 2020 v Ciuabu, kjer nas počaka lokalni vodič in nas odpelje do hotela.

14.7.2020

Zjutraj se odpravimo v Pantanal. Na poti fotografiramo vzdolž ceste Transpantaneira, sledi prihod v Piuval Lodge kjer cel dan namenimo fotografiranju v Pousadi Piuval. Ta odličen lodge zajema veliko različnih habitatov kjer bomo našli veliko sesalcev in ogromno različnih ptic. Prespimo v Piuval Lodge.

15.07.2020

Jutro preživimo v Piuval Lodge, nato pa se odpravimo v hotel Mato Grosso, ki ima sadne hranilnice. Tam bomo z objektivi lovili različne ptice vključno s Chestnut-eared Aracaris and Purplish Jays. Prespimo v hotelu.

16.07.2020

Jutro posvetimo fotografiranju v hotelu, nato pa sledi prevoz do hotela na čolnu in prvi safari kjer bomo fotografirali jaguarje. Prespimo v hotelu na čolnu.

17., 18., 19.07.2020

Tri dni bomo namenili fotografiji (iz majhnih čolnov) jaguarjev, orjaških vider, kajmanov, različnih ptic in mnogih drugih živali. Območje, ki ga bomo raziskovali ima največjo poseljenost z jaguarji na svetu, julij pa je idealen mesec, ko jih lahko vidimo in fotografiramo. Spimo v hotelu na čolnu.

20.07.2020

Še eno jutro fotografiramo jaguarje in orjaške vidre iz čolna, nato pa se preselimo v našo naslednjo kočo, Pouso Alegre, prispeli bomo v popoldanskem času. To je najboljše območje v Pantanalu za fotografijo tamkajšnjih sesalcev in mnogih različnih ptic. Prespimo v Pouso Alegre.

21.07.2020

Cel dan namenimo fotografiji v Pouso Alegre. Zjutraj se bomo osredotočili na ptice kot so Hyacinth Macaw, Toco Tucan, Aracaris, Sunbittern, Jabirus in mnoge vodne ptice. Pozno popoldne se bomo odpravili na pot v Rio Claro, kamor bomo prispeli pravočasno za večerjo.

22.7.2020

Cel dan preživimo v Riu Claro. Od tam se bomo s čolni odpravili na izlet po reki Rio Claro. Tam bomo imeli priložnost zajeti čudovite fotografije orlov v letu, saj jih privlačijo ribe. Fotografirali bomo tudi kajmane in številne ptice. Prespimo v Rio Claro Lodge.

23.07.2020

Jutro še namenimo fotografiji v Riu Claro, sledi kosilo in popoldanska fotografija vzdlož Transpantaniere, ko se vračamo nazaj v Ciuabo. Prespimo v hotelu Prime DeVille.

24.07.2020

Prevoz na letališče in vrnitev domov.

  • vse nočitve
  • hrana in voda
  • vodenje
  • pristojbine za parke
  • prevozi

 

  • letalski prevoz
  • prevoz do letališča iz Slovenije in nazaj se lahko organizira, ni pa v ceni
  • turistično zavarovanje in zavarovanje rizika odpovedi
  • brazilske pristojbine za vizume